INVERSEDANCE | Fodor Zoltán Társulat

Az INVERSEDANCE | Fodor Zoltán Társulat az Előadó- és Alkotóművészetért Alapítvány által jött létre több éves projekt jellegű működés után. A számos szakmai elismerésben részesült hivatásos táncművészekből álló együttes vezetője Fodor Zoltán.

Fodor Zoltán, a Harangozó-díjas táncművész, koreográfus, önálló alkotóként 2005-ben mutatkozott be először, egy Budapest Táncszínházzal közös esten, majd később a legjelentősebb oktatási intézményeknek, hazai független és nagy múltú kortárs- és balett együttesek számára egyaránt készített koreográfiát.

Előadóművészeti szervezetként minden olyan jellegű kezdeményezésre nyitottak vagyunk, mely elősegíti, hogy mindenki, különösen a fiatalabb generáció nyitottabbá váljon a művészetek iránt. E célból a modern-kortárs táncnyelvezet használatával, olyan megkapó és elgondolkodtató előadásokat vagyunk hivatottak létrehozni, melyek a múlt és a jelen történéseire reflektálnak, miközben a külső megfigyelésen túl, résztvevőkké is invitálják a nézőt.

Repertoárukban a felnőtt közönség mellett gyermekek számára készült táncdarabok is találhatók. Céljuk a társulat hazai kulturális vérkeringésen túl a nemzetközi tánctársadalomban is komoly rangot kapjon, hogy ez a gyönyörű hivatás általuk is méltó elismerés részese lehessen.

Fodor Zoltán 1996-ban került kapcsolatba a balett és modern táncművészettel Jeszenszky Endre, Földi Béla és Raza Hammadi mesterek irányítása alatt. 1998-2001-ig a Budapest Táncszínházhoz szerződött, majd egy évet töltött a Pécsi Balettnél. 2002 óta független táncművész; szólista vendégművészként dolgozott a Debreceni Balettal, a Szegedi Kortárs Balettal és a Budapest Táncszínházzal. Hazai sikerei mellett számos külföldi vendégszereplésen és nemzetközi projektben vett részt, Franciaországban a Ballet Jazz Arttal, Londonban a Henry Oguike Companyvel, valamint a birminghami Dance Exchange-nél a Barebones Companyval.

Önálló alkotóként 2005-ben mutatkozott be először, egy Budapest Táncszínházzal közös esten. Azóta olyan jelentős oktatási intézményeknek, hazai független és nagy múltú kortárs- és balett együttesek számára készített nagy sikerű koreográfiákat, mint a Szegedi Kortárs Balett, a MU Terminál, a Magyar Nemzeti Balett, a Magyar Táncművészeti Főiskola, a Győri Balett valamint saját együttese az Inversedance, melyet 2009 óta vezet.

WEB

Ajtók kilincs nélkül

Bezzeg az én anyám

La Bohéme

Vuk

Vackor karácsonya

Elvarázsolt kastély

Tisztelt Látogató!

Tájékoztatjuk, hogy a weboldal sütiket használ.
A weboldal által használt sütikről bővebben itt olvashat.
Az adatkezelési tájékoztatót megismertem, megértettem és maradéktalanul elfogadom.