Werk Stílus és Kommunikációs Akadémia

táncművészeti menedzser képzés

2018 februárban indulnak a Werk Stílus és Kommunikációs Akadémia művészeti menedzser képzésének szakirányai. A táncművészeti menedzserképzés mentora Sándor Zoltán, az Art-Management Agency menedzsere és Rácz Anikó, a SÍN Kulturális Központ nemzetközi kapcsolatokért felelős menedzsere.

A táncművészeti képzés hazánkban nagyon sokoldalú és magas színvonalú. A táncművészek szakképzésük végeztével együttesekben helyezkednek el vagy szabadúszóként tevékenykednek. A magyar táncélet nagyon színes, mely képviselőinek a piacon történő megjelenéséhez a menedzserek jelenléte különös jelentőséggel bír. Az együttesek, iskolák, táncot befogadó színházak és egyéb kulturális helyszínek, fesztiválok és rendezvények igazgatói, a művészek menedzserei kulcsszereplői a táncéletnek. Fontos lenne olyan szakembereket képezni, akik ezt a művészeti szakterületet feltérképezik, megismerik annak a mozgását, kellő rálátással bírnak annak szereplőire. A táncművészeti menedzserképzésben feltérképezésre kerül a hazai és nemzetközi táncélet, a hallgatók megismerkednek a különböző műfajokkal és azok szerepelőivel, kulcsszereplőivel (azok feladataival) és bemutatutásra kerülnek a legfontosabb hazai társulatok és a táncművészettel kapcsolatos intézmények.

Éppúgy, mint a művészeti élet más területein, az állami források szűkülésével a fenntartható művészeti kezdeményezések létrehozása és életben tartása, a professzionális menedzser szemlélet egyre szükségesebbé válik. A tánc természetéből adódóan nemzetközi műfaj, ebből adódóan minden alkalommal ki fogunk térni az adott téma nemzetközi aspektusaira, lehetőségeire.

A képzésen a magyar táncélet olyan kiemelkedő személyiségei, menedzserei oktatnak majd, akiknek sokéves gyakorlatuk van a táncművészet különböző területeinek menedzselésében. A képzés során hangsúlyt fektetünk arra, hogy a kisebb, projekt alapú struktúráktól és kezdeményezésektől a nagyobb, állandó társulattal, hellyel rendelkező együttesek, társulatok sajátosságait is tárgyaljuk.

A leendő táncmenedzsereket mindenek előtt képbe kell hozni a tánc menedzseléséhez a tánc műfaji stílusaival, a különböző stílusokat képviselő művészekkel, alkotókkal.

Középpontba helyezzük az együttesek, társulatok, egyéni alkotók működését, körülményeit és lehetőségeit, a táncot befogadó helyek és fesztiválok tevékenységeit, a produkciók létrehozásának aspektusait, foglalkozunk a bel- és külföldi forgalmazással, állami támogatási formákkal, pályázati lehetőségekkel, forráskereséssel, koprodukciós lehetőségekkel.

A táncmenedzser számára elengedhetetlen a tánc belföldi helyzetének, társadalmi elfogadottságának, a hazai és nemzetközi kultúrpolitikában elfoglalt helyének megismerése.

Ezen túl, bemutatjuk a táncművészetet, mint a művészeti nevelés, közösségépítés eszközét. Foglalkozunk a menedzseri munka kommunikációs és PR aspektusaival.

A Werk Akadémia táncmenedzser képzésén résztvevő szakemberek kompatibilis és friss tudással rendelkeznek majd ahhoz, hogy ezen a területen kezdjék meg pályájukat. A képzés orientációt nyújt abban, hogy minden résztvevő rendelkezzen majd kellő ismerettel ahhoz, hogy egyéni habitusának, érdeklődésének, ízlésének megfelelő munkát vállalhasson.

WEB

Tisztelt Látogató!

Tájékoztatjuk, hogy a weboldal sütiket használ.
A weboldal által használt sütikről bővebben itt olvashat.
Az adatkezelési tájékoztatót megismertem, megértettem és maradéktalanul elfogadom.