BEMUTATKOZÁS

Sándor Zoltán a Győri Balett Általános Iskolája után a Győri Balett Művészeti Szakközépiskolájában szerzett színpadi táncművészi diplomát.

A Győri Balett tánckari tagja, majd szólistája 1994 és 2006 között. 2005-től 2009-ig a Salzburg Ballett táncművésze. Klasszikus balettmesteri, táncpedagógusi diplomáját a Magyar Táncművészeti Főiskolán 2004-ben szerezte meg, majd a Pécsi Tudományegyetemen tanult, mesterfokú diplomáját művelődésszervező szakon 2007-ben vette át.

Ifjú táncművészként 1997-ben az „Inspiráció” koreográfusversenyen elnyerte a  legjobb táncos díját, 2002-ben a Junior kategóriában neki ítélték a Philip Morris Magyar Balett-díjat, 2004-ben Győr város „Győr kultúrájáért” kitüntetéssel jutalmazta, 2005-ben átvehette a Harangozó Gyula állami táncművészeti kitüntetést.

Táncművészi karrierje lezárása óta szabadúszóként dolgozik a kulturális menedzsment területén. Szakmai gyakorlatát a salzburgi Ars Media Koncert- és Művészügynökségnél teljesítette, majd a Konzertdirektion Schlote-nél tevékenykedett PR és marketing  területen. 2010-ben a svájci Savogninban, 2011 nyarán Riomban a Festival Origen Culturalnál volt rendezőasszisztens, 2011-től a Budapesti Operettszínház külsős munkatársa,

2012-től 2016-ig produkciós- és turnémenedzsere volt. 2015-ben csatlakozott a Szegedi Kortárs Baletthez, ahol a társulat nemzetközi kapcsolatait ápolta és építette,

2016-ban a Virtuózok című klasszikus zenei tehetségkutató verseny szervező koncert- és művészügynökség csapatát erősítette. A Várkonyi Mátyás Színtársulás által a Müpában bemutatott Messiás.ma című rockoratorikus passió című gigaprodukció producere volt, melynek magyarországi turnéját szervezte és bonyolította, valamint a mű CD kiadásában vett részt.

A Werk Stílus és Kommunikációs Akadémia 2018-ben zajlott táncművészeti menedzserképzését menedzselte. A XI., XII és a XIII. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó keretében megrendezett Nemzetközi Balettgála szervezésének produkciós menedzsmentjét látta el. A Pannon Várszínház vezetése (Vándorfi László és Krámer György) felkérésére a Veszprém város által 2023-ra elnyert kulturális főváros cím kapcsán, az Art Management Agency részt vesz az ‘A TÁNC Fesztiválja’ nemzetköziesítésében. Jelenleg ügyfelei belföldi, valamint nemzetközi képviseletét, illetve az Inversedance – Fodor Zoltán Társulat produkciós menedzseri feladatait látja el. Zoltán angolul és németül tárgyalási szinten kommunikál.

Tisztelt Látogató!

Tájékoztatjuk, hogy a weboldal sütiket használ. A weboldal által használt sütikről bővebben itt olvashat. Az adatkezelési tájékoztatót megismertem, megértettem és maradéktalanul elfogadom.